Yüz Alma Nedir?
Yüzümüzde oluşan tüyler bizi rahatsız eder çünkü yüzümüz odak noktamızdır ve her zaman iyi görünmek isteriz. Bunun için yüzde oluşan tüyler pek de hoş durmaz. Oluşan bu tüyleri almak cilde hem aydınlık hem de daha parlak bir hava katar. Görsel açıdan büyük önem taşıyan yüz bölgemizi temiz tutmalı, bakım yapmalı ve istenmeyecek her şeyden arındırmalıyız. Yüzde oluşan bu tüyleri almak ve yok etmek için birçok yol bulunur. Cildimize uyacak, zarar vermeyecek şekilde tercih yaparak bu tüyleri yok etmemiz daha iyi olacaktır.
Yüz Alma Yöntemleri
Tüy alma işlemine geçmeden önce cildimizi güzelce temizlemeliyiz. Sonrasında cildimize en uygun tüy alma yöntemini belirledikten sonra işleme başlayabiliriz. Yüz alma işleminde birçok yöntem bulunur. Bunlar; ağda, epilasyon, tıraş etme, iple alma gibi yöntemleri. Ağda ile yüz alma için öncelikle cildimize kullanacağımız ağdaya karşı bir alerjik durumu olmayacağına dikkat etmeliyiz. Aksi halde ciltte sivilceler ve kabarmalar meydana gelebilir. Cilt yapımızın ağdaya karşı herhangi bir duyarlılığı yoksa, ağda ile yüz almak hem basit hem de kısa sürede halledilecek kolay bir uygulamadır. Ağda ile yapılan işlemlerde genellikle uzun süre tüylerden kurtuluruz. Ağda yaptıktan sonra yüzümüzü güzelce yıkayıp, bakım kremleri uygulamalıyız. Böylece sonrasında oluşabilecek az da olsa tahrişi önlemiş oluruz. Kolay ve uzun zaman almayacak bu yöntemi bilir kişilerden ve güzellik merkezlerinden yardım alarak yüzünüzdeki tüylerden kurtulabilirsiniz.
Epilasyon ile yüz alma; Yüzde oluşan tüylerden kurtulmak için etkili yöntemlerden biridir. Yüzdeki tüyleri kökünden alır ve uzun süre kalıcılık sağlar. Bu işlemde bir aya kadar kalıcılık sağladığı için uzun süre boyunca tüy alma derdiniz olmaz. Epilasyon işlemini yapmak için ise tüylerin çok uzun olmasına gerek yoktur. Kısa tüylerle de etki gösterdiğinden rahatlıkla her zaman tercih edilebilir.
İp ile yüz alma; iple yüz almak aslında biraz acılı bir işlem olabilir. Özellikle bütün bir yüz bölgesini bu yöntemle alacaksanız biraz can acıtıcı olabilir. İp ile yüz tüylerini almak için tüylerin belli bir uzunlukta olması gerekir. İşlem bittikten sonra yüzünüzü kremlerseniz parlak bir cilde sahip olmuş olursunuz. İple alınan bölgedeki tüyler genelde bir haftaya kadar çıkmaz.
Tıraş etme yöntemi; traş etme yönteminin çok fazla kalıcı olmadığını bilmeniz gerekir. En fazla 2-3 gün kalıcılık gösterir ve bu süreçte tekrarlama gerektiren bir işlemdir. Ayrıca tıraş etmek için tüylerin belli bir uzunlukta olması gerekir. Tahriş oluşumunu en aza indirmek için tüyler çıkış yönüne tıraş etmeniz gerekir. Sonrasında kullandığınız günlük bakım kremini uygulayarak işlemi sonlandırabilirsiniz. Yüz alma işlemi için başvuracağınız birçok iyi kuaförler mevcuttur. Ersin Çamsarı kuaför salonumuz bütün bu işlemleriniz için her zaman hizmetinizdedir. Detaylar için https://ersincamsari.com/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.